Volleybaldirect.nl Leython DC DS1: “Wij gaan Europa in!”

De eerste bekerronde zit erop en wij gaan door naar de volgende! Afgelopen zaterdagmiddag 28 September stond de laatste bekerwedstrijd van deze fase op het programma: een spannende strijd tegen topdivisionist Spaarnestad DS1. De tribunes zaten vol en het was aan ons om het publiek te laten zien wat we in huis hadden. Twee gewonnen sets was voor ons voldoende om door te mogen naar de volgende bekerronde.

Dit zou de eerste wedstrijd zijn in de nieuwe wedstrijdshirts. Vooral het knalroze shirt van Luna met matching gelakte nagels zou een modeprijs kunnen opleveren. In plaats van een voorbespreking, hebben we onze tijd gestoken in een korte fotoshoot voordat we hard aan het werk gingen in onze nieuwe shirts. Toch ontnam deze wissel in wedstrijdvoorbereiding onze focus niet en gingen we gedisciplineerd de warming up in.

In de eerste set ging het er wat rommelig aan toe. Ondanks degelijk spel, was het even zoeken naar ons eigen vertrouwde ritme. Gelukkig konden we de set toch naar ons toe trekken met 25-22. Een goede start, maar we wisten dat er meer in zat.

De tweede set verliep een stuk soepeler. Met onze materiaalkennis in volle glorie benut, scoorden we maar liefst vijf aces via de netrand! Het lijkt er bijna op dat dit onderdeel is waar we op trainen, maar dat is zeer zeker niet zo. De aces gaven ons net het vertrouwen dat we nodig hadden om door te pakken. Het resultaat? Een solide 25-19 op het scorebord.

De derde set draaide alles om onze sterke services en stabiele spel. De ballen vielen precies waar ze moesten, en we wisten de druk op Spaarnestad constant hoog te houden. Ook de verrassende doortikballen van Kyra wisten de tegenstanders niet op te rapen. Met een overtuigende 25-17 overwinning sloten we de wedstrijd af en schreven we de winst op ons conto. Kort maar krachtig en wij zijn zeker gegroeid in de wedstrijd.

Al met al een mooie overwinning, maar we weten dat er nog meer potentie in ons team schuilt en we mogen werken aan sterk starten. Volgende week trainen we maar 1x in verband met Leidens Ontzet, een welkome feestelijke onderbreking, waarna we zaterdag alweer fris en fit klaar moeten staan voor de eerste competitiewedstrijd bij Zaanstad DS1. We kijken ernaar uit om dit goede gevoel door te trekken naar de competitie!