Volleybaldirect.nl Leython DC DS1: “De kop is eraf”

Afgelopen zaterdag mochten wij afreizen naar het mooie Koog aan de Zaan om het op te nemen tegen Zaanstad Dames 1. Een goed team waar we vorig jaar ook moeite mee hadden. Het beloofde een spannende pot te worden!

We startten met Kyra, Nynke, Emy, Jules, Clau, G en Luna. Helaas kwamen we net niet helemaal lekker op gang. De service was moeilijk waardoor er veel druk stond op onze pass en we wisten ondanks veel inzet weinig punten af te maken als we aanvalskansen kregen. Zaanstad daarentegen wist mooie ballen te verdedigen en aan te vallen waar onze blokkering en verdediging niet altijd antwoord op hadden. Het vuur ontbrak en het voelde rommelig in het veld. Dana en Floor werden erin gewisseld en probeerden nog het tijd te keren. Ondanks wat mooie reddingen die resulteerden in lange rally’s, trok Zaanstad aan het langste eind waardoor de eerste set met een stand van 25-18 naar Zaanstad ging.

We wisten dat er nog veel meer in zat dan wat we nu lieten zien dus de tweede set waren we gebrand de knop om te zetten. Met dezelfde startopstelling als set 1 begonnen we aan deze set. Het ging al een stuk beter. We wisten de pass wat meer onder controle te krijgen en mooie omloopjes te scoren met de middens. Toch bleef het hard knokken. Dana en Tess kwamen erin met een dubbele wissel, Floor draaide nog een rondje achterveld en met veel strijdlust wisten we deze set binnen te slepen met een spannende uitslag van 23-25.

We wisten dat we er nog lang niet waren. De derde set moesten we dan ook weer alles geven. We begonnen met dezelfde opstelling als waarmee we geëindigd waren.  G kwam er echter weer in voor Floor en Karlijn voor Emy. Het kostte ons veel moeite en energie om punten te scoren en zeker met een paar moeilijke services hadden we al snel een achterstand te pakken. Het midden scoorde wel maar was soms moeilijk te vinden. Ondanks de dubbele wissels en het meedraaien van Floor in het achterveld hadden we geen antwoord op de kracht van Zaanstad. Deze set moesten we dan ook uit handen geven aan de tegenstander met een eindstand van 25-17.

Dan maar meteen met een vijfsetter het seizoen aftrappen? We wisten dat het hard werken was maar het zat er wel echt nog in. We wilden onszelf niet tekort doen dus gingen met vuur het veld in met Dana, Tess, Clau, G, Jules, Karlijn en Luna. De knop was om en met goede passes, lekkere setjes en knallers van aanvallen wisten we grip te krijgen op de wedstrijd. We gingen moeilijker serveren waardoor de tegenstander het ook wat lastiger kreeg. Opeens begon het allemaal te draaien en kwamen we in ons eigen vertrouwde spel. De energie was goed en we gingen dit niet meer loslaten. Deze set was voor ons met een eindstand van 25-16.

Toch een vijfsetter dus als aftrap van het seizoen. We begonnen met Kyra, Nynke, Clau, G, Jules, Karlijn en Luna. Helaas waren we het weer heel even kwijt en wilde alles even niet lukken. Met een achterstand van 8-3 gingen we dan ook de kantwissel in. Maar met bemoedigende de quotes die door de lucht vlogen zoals ‘hardlopers zijn doodlopers’ en ‘degene die achterstaat bij de setwissel trekt altijd aan het langste eind’, wisten we onszelf moed in te praten. De wedstrijd was nog niet besloten. We begonnen weer keihard te vechten en met mooie reddingen, enorm lange rally’s, harde services en aanvallen wisten we het toch tot een 14 gelijk te schoppen. Helaas waren de quotes deze keer niet voldoende om de winst binnen te slepen wist Zaanstad de laatste twee beslissende punten te scoren waardoor zij de wedstrijd wonnen met een einduitslag van 3-2. Heel erg balen maar we hebben genoten van de strijd.

@zaanstadd1: onwijs bedankt voor de spannende eerste pot in de eerste divisie. We kijken dan ook uit naar het volgende potje tegen elkaar, welke tevens de laatste competitiewedstrijd zal zijn. Eens kijken wie er dan aan het langste eind trekt!

Volgende week spelen wij om 15:30 thuis tegen Dash D1, en voor ons nog totaal onbekend team uit het verre oosten. Komen jullie ons aanmoedigen? Op deze 12 oktober thuisspeeldag speelt ook Leython DS2 voor ons en Leython HS1 na ons, dus dit belooft een mooie dag vol volleybal te worden.