Volleybaldirect.nl Leython DC D1 bovenaan in de bekerstrijd

Op zaterdag 21 September 2024 was het tijd voor de tweede bekerwedstrijd van het seizoen en de eerste officiële thuiswedstrijd. Ditmaal gingen we de strijd aan met VOLEVO DS1. We wisten van tevoren dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden, aangezien we ze vorig seizoen ook al zijn tegengekomen in de reguliere competitie. Die wedstrijden waren niet altijd even makkelijk, maar wel een leuke uitdaging. Na wederom een week hard en gefocust trainen waren we er zaterdag helemaal klaar voor.

We verzamelden allemaal netjes op tijd om 15:45 uur in onze vertrouwde sporthal ‘De Bloemerd’ en nuttigden de nodige koffie, thee en frisjes ter voorbereiding op de wedstrijd. Omdat de basketbal voor ons met 30 minuten was uitgelopen, begon de sporthal voor onze warming-up al aardig vol te lopen met supporters. In recordtempo bouwden we de zaal om. Eenmaal het veld opgezet en de muziek op standje boem boem, was het om 17:00 uur tijd om onze game face op te zetten.

De wedstrijd begon met een goede service druk waardoor wij al snel op een voorsprong van 5-0 kwamen. Hierdoor werd de sfeer in het veld alsmaar beter en begonnen we ongelofelijk sterk. De passlijn stond als een huis, de setjes lagen perfect en de aanvallen werden vaak in één klap afgemaakt. Ons midden werd deze set behoorlijk goed benut en dat pakte zeer goed uit. De gehele set konden wij onze energie hooghouden wat resulteerde in een 25-16 winst.

Ook de tweede set begonnen wij weer goed in onze energie en spel. Het lukte VOLEVO in deze set wel om meer druk te zetten naar ons toe, waardoor wij af en toe wat slordigheidsfoutjes maakten. Ondanks een wat spannender setverloop dan set 1, wisten wij gelukkig wel aan het langste eind te trekken en werd de set afgesloten met een nette uitslag van 25-19.

Dat VOLEVO ondertussen op een 2-0 achterstand kwam en gebrand om de volgende set te winnen, was te merken. Zij kwamen namelijk stukje bij beetje beter in de wedstrijd. Dit maakte het voor ons lastig om in de derde set ons energieke spel door te zetten. Ondanks de nog steeds hoge servicedruk, goede verdedigingswerk en heerlijke aanvallen, werd het aan onze kant wat onrustiger binnen de lijnen. Daarnaast stond de tegenstander als een huis te verdedigen en kregen we met steeds meer moeite de bal op de grond. Het stabiele spel van de eerste twee sets ging verloren en VOLEVO wist de set te winnen met 20-25.

Na de wijze woorden van onze aanvoerster Dana; ‘meiden, dit wordt zeker geen 5-setter’, stonden al onze gezichten dezelfde kant op gericht met een ijzersterke game face. Deze set was het voor ons uiterst belangrijk om veel geluid en enthousiasme erin te gooien. Vermoeidheid bestaat niet. We weten namelijk dat dit nog wel eens kan helpen om de tegenstander iets meer uit hun spel te trekken. Het lukte dan ook om snel weer de voorsprong op te pakken en ons eigen stabiele spel te herpakken. Met de aanmoedigingen van het publiek, lukte het om de wedstrijd af te sluiten met een 3-1 winst, 25-20.

Ook voor de tweede bekerwedstrijd geldt weer een overtuigend resultaat, wat uiteraard smaakt naar meer! Aanstaande zaterdag, 28 september, spelen we nogmaals thuis een bekerwedstrijd. Dit keer tegen topdivisionist Spaarnestad DS1 om 12:30 uur. We staan momenteel bovenaan in het rijtje van onze eerste ronde beker, dus wie weet mogen we binnenkort Europa in. Hopelijk zien we jullie zaterdag, tot dan!