Velo verrast Leython DC Heren 1 in eigen huis

Na te begonnen zijn met een vrije week stonden de mannen van Leython Heren 1 te popelen om te beginnen, en wel op een drukbezochte zaterdagmiddag in de Bloemerd. Al vroeg was menig speler al op de tribunes te vinden om te kijken of helpen bij jeugdwedstrijden en de hoogste damesteams. Lang wachten was het devies, want de wedstrijd stond pas om half 6 op het programma, en wel tegen de Wateringse equipe VELO. De bij trainingen en oefenwedstrijden geopimatiliseerde warming up, onder toeziend oog van de napratende eerstedivisionisten van Leython en DASH, moest de spieren zo warm maken dat winst in de eerste set vaststond. 

Niets daarvan bleek bij het serveren van de eerste ballen. Waar de Leiderdorpers eerst even rustig in wilde komen met een lage foutenlast, begon VELO direct met een vlammende aanvalsbarrage. Goed verdedigend werk van de in het roze gestoken Coen van der Sluijs en aanvoerder Bas van der Tang konden niet voorkomen dat de achterstand werd omgebogen. Met 25-22 ging de eerste set van het seizoen verloren.

Uit het lood, maar niet uit het veld geslagen gingen de mannen van coach Stronkhorst op zoek naar revanche, maar hetzelfde spelbeeld herhaalde zich. De massaal toegestroomde toeschouwers zagen hoe de thuisploeg serverend geen grip kreeg, waardoor de ervaren spelverdeler van VELO zijn aanvallers voor het uitzoeken had. Meerdere wissels werden doorgevoerd om het tij te keren: Siem Hijmans (jongste speler) verving Wijnand Mooij (oudste speler) om jeugdig gogme in het spel te brengen, en Sjoerd Verbeek kwam op de plek van Bas van der Tang om de pot aanvallend open te gooien. Ondanks de nieuwe energie bleven de feiten de hele set voor de Doesoeverbewoners uitlopen, en tweede bedrijf eindigde in 19-25.

Bij het begin van de derde set voelde de coach-geworden vedette Stronkhorst zich genoodzaakt het spel om te gooien. Niels Barelds werd naar de diagonaal gehaald, in de hoop daar meer ballen te kunnen ontvangen, terwijl Joris Heinsbroek zijn oude coach Casper van Houten verving voor zijn officiële debuut in de derde divisie. De set was echter van korte duur, want er werden slechts 40 punten gespeeld: 15-25. De eerste verliespartij was een feit, en al dat restte was de strijd voor het bonuspunt.

In de vierde set werd de opstelling andermaal omgegooid: Casper kwam terug voor de moegestreden Tim Hilverts,  Ilja Cederhout kwam in het veld voor oud-VELO speler Ramon Grotens en Mathijs van den Hurk verving in de passing Coen van der Sluijs. Hoewel de ballen die over het net gingen al de hele wedstrijd te wensen over lieten, had de massale fanschare weinig te klagen over het werk dat de mannen aan eigen kant van het veld verzetten. Het harde werk werd langzaam maar zeker beloond; Aanvallend viel de schroom na lang wachten toch langzaam van alle spelers af, en Bas van der Tang en Niels Barelds wisten het vizier zelfs op de hoofden van de tegenstander te richten. Een paar mooie rally’s en een nagelbijtend einde leidde tot 25-23. 

Een 3-1 verlies is niet wat de mannen zich hadden voorgesteld bij de eerste thuiswedstrijd, maar achteraf werd er flink genoten van de gezelligheid aan de bar met de rest van de vereniging. De wonden worden gelikt, en vrijdag wacht Kratos in de Tanthof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *