13 oktober 2017 – Onder de enthousiaste begeleiding van coach Marleen, het alziende oog van scheidsrechter Marco en de oplettende blik van teller Gertie, wist Mix 1 haar eerste wedstrijd te winnen van een directe concurrent om een plaatsje bovenaan in de toppoule. Tegen VCO uit Oegstgeest werden de eerste twee sets gewonnen (25-18, 27-25), werden de volgende twee dramatisch verloren (18-25, 11-25), maar werd de vijfde set dan toch binnengesleept met 15-10, na gewisseld te hebben bij 2-8. Het ging dus niet helemaal vanzelf en er zijn genoeg aanknopingspunten voor een paar pittige trainingen.
Om deze 3-2 overwinning te vieren volgt hier het recept van heerlijke rondo bites, supersimpel maar verslavend lekker.
RONDO BITES (15-20 stuks)
Tijd: minder dan 2 uur (15 minuten voorbereiden, uurtje wachten, 20 min bakken en 15 minuten afkoelen)
Keukenbenodigdheden:
- oven
- mengkom
- folie
- bakplaat voor mini-muffins
Ingredienten:
- 200 g bloem (patentbloem of patisseriebloem, maar tarwebloem mag ook)
- 5 g bakpoeder
- Snufje zout
- 150 g koude boter in blokjes
- 100 g gele of witte basterdsuiker
- 24 theelepeltjes jam naar keuze (nog 125 gram)
- (optioneel) een paar druppels amandelextract
Voorbereiding:
- snij de boter in kleine blokjes en zet ze in de koelkast
- zeef de bloem, bakpoeder en zout in een mengkom en meng
- kneed de koude boterblokjes met je vingers door bloem
- voeg basterdsuiker (en amandelextract) toe
- kneed, niet te lang, tot een homogene massa
- dek het deeg af met folie en zet het een 1 uurtje in de koelkast
Bakken:
- verwarm de oven voor op 175 graden
- verdeel het deeg in 15-20 balletjes en stop ze in een muffingat, vul ze niet helemaal tot de rand
- druk even aan zodat ze plat zijn aan de bovenkant
- druk er met je duim een ondiep gat in (max 1 cm)
- vul elk gat met een theelepel jam
- 17-20 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn