Leython DC H1 bekert verder na stroeve wedstrijd

Na een eerdere overwinning tegen promotieklasser Volevo H2 stond zaterdag 28 september de wedstrijd tegen Loogman VCH H1 op het programma. Op papier was dit een mindere tegenstander, maar de ervaring leert dat dit de lastigste wedstrijden kunnen zijn. Ondanks alle goede voornemens werd dit inderdaad geen makkelijke wedstrijd. Leython DC won wel en gaat dus naar de volgende ronde in de beker.

Voor het eerst dit seizoen kon Leython met een spelverdeler starten uit het eigen team. Jurrian Meijerhof is teruggekeerd van vakantie en startte zodoende in de basis. In de loop van de eerste set lukte het hem steeds beter zijn aanvallers te vinden en liep Leython uit op de tegenstander. Met name Joris Heinsbroek was gevaarlijk op midden. Mede door zijn aanvalsgeweld wonnen de Leiderdorpers deze set met 25-18.

De tweede set was een kopie van de set ervoor. De gastheren boden lang partij, maar uiteindelijk waren het de bezoekers uit Leiderdorp die aan het langste eind trokken en de set wonnen met 25-19.

De derde set werd hoopvol gestart en lang leek er voor Leython geen vuiltje aan de lucht. Plotseling was daar echter wel een ruime voorsprong voor de jongelingen uit Hoofddorp. Door middel van enkele wissels probeerde coach Marc Stronkhorst het tij nog te keren, maar dit mocht niet baten. Met 21-25 verloor het nieuw gevormde team uit Leiderdorp deze set.

Wakker geschud door het dramatische spel in de vorige set speelde Leython een stuk beter in het vierde bedrijf. Er werden nu wel ballen verdedigd en gescoord, wat al snel resulteerde in een geruststellende voorsprong. Met name Niels Barelds scoorde erop los, maar ook Siem Hijmans pakte zijn punten mee. Uiteindelijk won Leython DC deze set met 25-17 en mag het zich dus opmaken voor een verlenging van het bekeravontuur.