De kop is eraf voor Leython DC heren 1

Na een geslaagd “trainingsweekend” in het prachtige Barneveld, was het op vrijdag 13 september tijd voor de seizoenstart van Leython H1. Het was volle bak in de Bloemerd, waar vele teams hun eerste wedstrijden van het seizoen speelden. VO-LE-VO (.. Aha!) H2, uitkomend in de promotieklasse, was de tegenstander.

Niels Barelds slaat door de geluidsbarrière

Leython HS 1 is ten opzichte van vorig jaar flink vernieuwd door Marc en Sander. Met verjonging in het achterhoofd, is nieuw talent aangetrokken van SKC, RVV en vanuit Leython zelf. Het verjongingsproces mag dan wel zijn ingezet, maar het was de ervaren Wijnand Mooij die het verschil maakte in de 1e set. De aanvallers uit Leidschendam kwamen met moeite langs het machtige blok van Mooij, die de ene na de andere bal met speels gemak op de vloer teruglegde. Het spel was niet bijzonder, mede door goed verdedigend werk van VOLEVO, en het publiek moest wachten voor het echte vuurwerk. Niels Barelds besloot vlak voor het het einde van de set nog 2 ballen door de geluidsbarrière te slaan, voordat de mannen van kant wisselden (25-16).

In de 2e set begon Leython met een valse start, wat niet rijmde met het vooraf door Mark opgestelde wedstrijdplan (19:30 starten, 20:15 bier drinken). Na een time-out nam de scherpte toe en werd met redelijk gemak de 2e set gewonnen, al was het verschil kleiner dan wenselijk (25-21).

Omdat het bekerwedstrijd betrof, was de 3e set mogelijk ook de laatste van de wedstrijd. Met dat feit in het achterhoofd probeerden de mannen zowel het karwei af te maken als het publiek nog wat te entertainen. De middenmannen Tim en Joris werden veelvuldig in stelling gebracht door invaller Ilja, die op zijn beurt door Coen werd bediend met ‘verse passjes’ . Coen werd door nieuwe kracht Bas gecomplimenteerd om zijn verse passjes, en Bas liet zich ook gelden met mooie verdedigende acties en aanvallend geweld. Helaas voor Bas kreeg hij de meest bijzondere bal van de wedstrijd tegen zich, nadat hij de bal onder het net door toucheerde. Een kort fluitsignaal klonk, en de ongelukkige  Bas wist hoe laat het was.

Inmiddels was Wijnand vervangen door Siem, maar de schoenen van de goed spelende dia bleken groot om te vullen. Ondanks de aanwijzingen van de nog geblesseerde Mathijs, stond het vizier nog niet op scherp bij de jonge ouwe SKC’er. Desondanks kon Leython zich losrukken van het stugge VOLEVO en eindigde de wedstrijd in een zuivere 3-0 overwinning. Er is hard getraind de afgelopen tijd en alhoewel dat zich nog niet direct vertaalt naar de wedstrijd, kunnen de mannen tevreden terugkijken naar de eerste officiële overwinning van het seizoen.

Dan nog een speciale vermelding voor Ilja, de spelverdelende alleskunner uit Heren 3. Ilja traint al sinds voor de zomer mee met Heren 1, en met Jurrian en Ramon in het buitenland kwam hij het team uit de brand helpen. Met afgemeten setjes en sterk verdedigend werk liet Ilja het publiek zien dat het geen toeval is dat hij meetraint met het eerste van Leython. Bedankt Ilja!