Volleybaldirect.nl Leython DC Dames 1: De aftrap van ’thuisspeelzaterdag’

Zaterdag 12 oktober, onze eerste officiële thuiswedstrijd van dit seizoen op thuisspeelzaterdag. Deze term is nieuw geïntroduceerd binnen de vereniging, nu Heren 1 ook alle thuiswedstrijden op de zaterdag zal gaan spelen en ook Dames 2 vaker op de zaterdag aansluit! Dus ons streven is de zaterdagen meer aan te kleden en er iets leuks van te maken. Voordat wij zelf in actie mochten komen, speelde Leython DS2 een leuke pot en de dames wonnen met een mooie 4-0. Hulde!! 

Wij speelden zelf tegen Dash uit Vorden, voor ons een onbekend team, maar wij hadden er veel zin in! Na een autorit van 2 uur was Dash blij om in beweging te mogen komen. We begonnen de wedstrijd met onze mini Juliet, die ons meteen liet zien wat ze allemaal in huis had en het eerste punt scoorde. Nu mochten wij dan eindelijk echt beginnen! De toon werd meteen gezet door Dash, door gelijk keihard te serveren. Hier werden wij een beetje door overvallen en zo begonnen we de wedstrijd ook met een achterstand. Aan beide kanten werd hard gewerkt, er werden harden ballen geslagen, er werd veel van de grond gehaald en lange rally’s gespeeld. Helaas wisten wij de eerste set niet te winnen. Met 21-25 trokken wij net aan het kortste eind. 

Vol goeie moed en wilskracht begonnen wij aan de tweede set. Ook nu werd er aan beide kanten hard gewerkt, wij speelden wat feller en de rally’s waren wederom leuk en lang. Iets waar de goed gevulde tribune van kon genieten! Niet alleen het publiek staat achter ons, ook onze eigen DJ Staniestil is van de partij en ondersteunt ons met heerlijke beats. Het gaat de gehele set gelijk op, maar uiteindelijk weten wij aan het langste eind te trekken. Met 26-24 winnen wij de tweede set! 

Op naar set 3. Met een set stand van 1-1 is er nog niks verloren en nog alles mogelijk. Dat is de instelling waarmee we de derde set begonnen. Er werd hard gewerkt, maar de servicedruk van Dash leek alleen maar groter te worden en onze eigen servicedruk werd alleen maar minder… we maakte het onszelf erg moeilijk door 4x achter elkaar fout te serveren. Dat verschil konden we niet meer overbruggen. De set winst ging dan ook overduidelijk naar Dash, 16-25. 

Dan maar alles uit de wedstrijd halen en vechten voor een 5-setter, net als vorige week! Met deze mentaliteit werd er in de vierde set gespeeld. Er worden mooie punten gemaakt, goed verdedigd en vooral keihard gewerkt. Maar helaas was Dash net een maatje te groot voor ons. We verliezen de vierde set met 22-25 en daarmee verliezen we de wedstrijd met 1-3. Ondanks het verlies, was het een spannende wedstrijd en zijn we als team weer gegroeid. 

Na ons speelde ook Leython HS1 hun eerste thuiswedstrijd. Natuurlijk hebben wij de heren van het eerste vanaf de tribune aangemoedigd onder het genot van een heerlijke gevulde koek van Krijn. Ook gingen we met een afvaardiging nog lekker uit eten na de wedstrijd wat altijd goed is voor de teambonding. 

Volgende week staat Seesing Flex Longa ‘59 DS 1 in Lichtenvoorde op het programma, zien we jullie daar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *