Volleybaldirect.nl Leython DC DS1 begint bekertoernooi met overtuigende winst!

De kop is er af! Afgelopen zaterdag 14 september speelden we onze eerste officiële wedstrijd van het seizoen: een bekerduel tegen VV Compaen DS1 in Oostzaan. De vroege aanvangstijd van 10:30 uur zorgde ervoor dat de laatste ontbijtjes nog snel in de auto werden weggewerkt, de nodige energie om te knallen!

Alle zweetdruppels van de eerste (warme) trainingsperiode zijn omgezet in onze eerste overwinning, ofwel een goede start van het seizoen! Vanaf het eerste fluitsignaal stond er een team, klaar om punten te pakken met een geweldige energie. Dat met maar twee wissels op de bank, een geblesseerde Floor en onze nieuwe bidonkrot met dank aan ERB bouw.

Met goede servicedruk, rust in de pass en onze ‘import Compaener’ Luna, die de tegenstander maar al te goed kende konden we de voorsprong gedurende de set uitbouwen. De set begon met een 5-0 voorsprong en die voorsprong hebben we gedurende de hele set vastgehouden. Zoals Krijn het noemt, hadden we enkel de taak om de set ‘zakelijk’ uit te spelen. Zakelijk is zeker gelukt! We trokken de eerste set naar ons toe met 25-19.

Ook de rest van de wedstrijd konden we dit spel doorzetten, en zo kreeg Compaen niet de kans om ons in de problemen te brengen. De tweede set haalden we binnen met 25-20. Hierna waren we natuurlijk gebrand op een 3-0 overwinning, want dan konden we daarna lekker de zon in. We bouwden een stabiele voorsprong op tot 14-20. Tess kwam vervolgens aan serve en zorgde met een sterke reeks voor extra druk op Compaen. Ondertussen wisten onze aanvaller met een aantal goede punten de wedstrijd met overtuiging uit te spelen. Met een klinkende 25-16 overwinning was de 3-0 winst een feit. Daar hebben we na de wedstrijd op geproost in onze favoriete après ski kantine, waar de muziek rond de lunch wel op een schappelijk volume staat.

Een overtuigend resultaat voor onze eerste wedstrijd, dat smaakt uiteraard naar meer!! Aanstaande zaterdag, 21 september, spelen we thuis een tweede bekerwedstrijd tegen Volevo DS1. Een uitstekende kans om ons aan te komen moedigen naar nog een overwinning. Hopelijk tot dan!