Mix 1 – VCO (Rondo-bites)

“Als ze zo blijven spelen, eet ik ze allemaal zelf op …”

13 oktober 2017 – Onder de enthousiaste begeleiding van coach Marleen, het alziende oog van scheidsrechter Marco en de oplettende blik van teller Gertie, wist Mix 1 haar eerste wedstrijd  te winnen van een directe concurrent om een plaatsje bovenaan in de toppoule. Tegen VCO uit Oegstgeest werden de eerste twee sets gewonnen (25-18, 27-25), werden de volgende twee dramatisch verloren (18-25, 11-25), maar werd de vijfde set dan toch binnengesleept met 15-10, na gewisseld te hebben bij 2-8. Het ging dus niet helemaal vanzelf en er zijn genoeg aanknopingspunten voor een paar pittige trainingen.

Om deze 3-2 overwinning te vieren volgt hier het recept van heerlijke rondo bites, supersimpel maar verslavend lekker.

RONDO BITES (15-20 stuks)

Tijd: minder dan 2 uur (15 minuten voorbereiden, uurtje wachten, 20 min bakken en 15 minuten afkoelen)

Keukenbenodigdheden:

  • oven
  • mengkom
  • folie
  • bakplaat voor mini-muffins
Jessy wil er zo veel

Ingredienten:

  • 200 g bloem (patentbloem of patisseriebloem, maar tarwebloem mag ook)
  • 5 g bakpoeder
  • Snufje zout
  • 150 g koude boter in blokjes
  • 100 g gele of witte basterdsuiker
  • 24 theelepeltjes jam naar keuze (nog 125 gram)
  • (optioneel) een paar druppels amandelextract

Voorbereiding:

  1. snij de boter in kleine blokjes en zet ze in de koelkast
  2. zeef de bloem, bakpoeder en zout in een mengkom en meng
  3. kneed de koude boterblokjes met je vingers door bloem
  4. voeg basterdsuiker (en amandelextract) toe
  5. kneed, niet te lang, tot een homogene massa
  6. dek het deeg af met folie en zet het een 1 uurtje in de koelkast

Bakken:

  1. verwarm de oven voor op 175 graden
  2. verdeel het deeg in 15-20 balletjes en stop ze in een muffingat, vul ze niet helemaal tot de rand
  3. druk even aan zodat ze plat zijn aan de bovenkant
  4. druk er met je duim een ondiep gat in (max 1 cm)
  5. vul elk gat met een theelepel jam
  6. 17-20 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn
Zijn ze nou nog niet klaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *